Skolans köpvillkor

Fullständiga köpvillkor

1. Acceptera avtalsvillkor
Genom att skriva in dig på J:son Trafikskola AB blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor.

2. Minderårig
Om du är under 18 är måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att gå med på våra avtalsvillkor. Innan inskrivning kan ske måste du kunna uppvisa för trafikskolan ett skriftligt intyg undertecknat av dina vårdnadshavare/förmyndare, om samtycket inte kan skaffas på annat godtagbart sätt.

3. Personligt konto via Elevcentralen
Ditt konto är personligt. Inloggning och lösenord skall användas av dig, du har sälv ansvar för att skydda detta. J:son Trafikskola AB är inte ansvariga för eventuell skada som uppstått om någon annan utomstående loggar in och använder ditt konto. Som kund har du tillgång till Elevcentralen och dess tjänster under hela din utbildning. J:son Trafikskola AB förbehåller sig rätten att stänga av kontot vid missbruk av tjänsten.

4. Dina personuppgifter
Dessa är de du lämnat till oss och valt att uppge. Dina personuppgifter skyddas av PUL. Vi kommer aldrig föra dina personuppgifter vidare till tredje part. All data hanteras på en säker server som driftas av STR Service AB i Landskrona. Var noga med att alltid informera oss om du byter adress, telefonnummer och e-post för vår kontakt med er.

5. Priser och Betalning

5.1. Aktuella priser hittar du på vår webbplats. Priserna kan komma att ändras under utbildningens gång. För att kunna tillgodoräkna sig rabatterna i våra Startpaket krävs förskottsbetalning. Priserna i ett Startpaket gäller i två (2) år från betalningsdatum och berörs då ej av eventuella prisändringar. Vi tar emot betalningar via BankGiro, bankkort, kontant och swish.

5.2. Fakturering
J:son Trafikskola tillämpar fakturabetalning för de produkter och tjänster som kunden köper och som inte betalas vid kurs eller köptillfället. Fakturan skickas till den adress, som kunden uppgett vid inskrivningen. Det är upp till kunden, att informera om förändrade adressuppgifter. Avgifter som tillkommer pga. felaktiga adressuppgifter debiteras kunden. Betalningsvillkor är 20 dagar. J:son Trafikskola har rätt att ta ut fakturaavgift.

6. Avbokningsregler
Vid avbokning, annan avbeställning m.m. tillämpas STR:s praxis angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m.m. se www.str.se ( www.str.se/Global/Reklamationsn%C3%A4mnd/str_praxis_ersattning_aterbetalning.111123.pdf ). Därvid gäller att trafikskolan i enlighet med det som sägs i p. 3 och 4 (i STR:s praxis) har rätt att ta ut en administrationskostnad om tio procent av kursavgiften.

7. Alkolåsanvändning
J:son Trafikskola AB:s använder sig utav alkomätare. Kunden måste vid varje körlektion göra ett godkänt utandningsprov. Vid ej godkänt utandningsprov genomförs ej körlektionen, men debiteras kunden.

8. Upphovsrätt och nyttjanderätt
Allt material är skyddat av lagen om upphovsrätt.

9. Friskrivning från ansvar
J:son Trafikskola AB tar inte ansvar för avgifter som kan tillkomma vid påminnelse eller inkassokrav om kunden ej uppgett rätt adress eller uppdaterat oss med rätt uppgifter.

10. Ändringar av dessa Avtalsvillkor
Avtalsvillkoren kan komma att ändras under körkortsutbildningen. Då kommer detta att aviseras på elevcentralen. Ett godkännande av avtalsvillkoren via elevcentralen, anses att kunden accepterat avtalet.

11. Vid eventuell tvist
J:son Trafikskola AB kommer göra allt för att du som kund skall bli nöjd. Skulle vi misslyckas med detta skall du som kund i första hand vända sig till Göran Johansson på J:son Trafikskola AB. I annat fall skall du som kund vända dig till STR:s Reklamationsnämnd (www.str.se) Avtalsvillkor 2012-11-20 ver. 1.0

12. Anmälningsblankett:
En vecka innan Kunskapsprovet ska teori delen vara 100% och fem sluttest skall vara godkända i körkortsboken. I annat fall avbokas ditt sammanhållna prov.
Kom ihåg att medföra en giltigt legitimation vid körlektioner, kurser och inte minst proven hos Trafikverket.
När det är dags för Halkbana så talar din trafiklärare om det för dig. Glöm inte leg.
Senast en vecka innan körprovet ska du göra en testlektion/utbildningskontroll där en lärare gör en bedömning av om du behöver komplettera din utbildning. Samma dag som körprovet kör du en uppvärmningslektion.
Bilhyra vid körprovet kan tillkomma med 750:- för hyra/försäkring vid ev skada under provet. Ingår ej i alla paket. (reservation för prisändringar)
Trafikskolan har alkomätare. Blåser du positivt blir du debiterad för lektionen även om du inte kan köra den.
Avbokning av bokad tid ska ske senast kl. 13.00 vardagen innan bokningen äger rum. Sen avbokning debiteras med 500:-. Är du sjuk och meddelar oss innan lektion så behöver du naturligtvis inte betala!
Tänk på att ett körkortspaket inte garanterar dig ett körkort inom ramarna för paketet. Kolla med Din lärare hur Du ligger till. Du har själv ansvar att hålla koll på saldot i ditt körkortspaket.
Följer du inte den av J:son Trafikskola gjorda planering, har J:son Trafikskola rätt att av-/omboka dina provtider vid Trafikverket

Vid intensivutbildningar bokar vi normalt in några extra lektioner så det finns i reserv om grundplanen inte håller. Behövs de betalar du givetvis för dem. Behövs de inte bokas de av.

Behöver du i slutändan inte alla lektioner i ditt paket, så betalar vi givetvis tillbaka återstående saldo.
Erlagda avgifter har en giltighetstid på 2 år.
Halkbana och Riskettan är båda giltiga i 5år.

Kommande kurser